Ordförandes rader 3/2014

Så är snart sommaren tillända, så fort det går, men vilken sommar vi haft. Precis hemkommen från en vecka i Finland med 30 grader och mer varje dag, nästan skönt när vi körde av båten och det regnade.


Det har varit massor av utställningar i sommar, vi har haft vår svenska rasspecial och föreningen firade sitt 30 års jubileum i samband med den.


Sedan var det Nordic Terriershow - ett nytt årligt återkommande arrangemang på Vilsta/Eskilstuna och så nu sist Världsuställningen som arrangerades av Finska Kennelklubben som i år fyller 125 år.


Mer om allt detta kan du läsa i Röda Hund nr 3/2014.


Har också konstaterat att kulturkrockar blir det på stora utställningar. Var på rastplatsen i Helsingfors och noterade att framförallt ryssar fullkomligt ignorerade vad deras hundar lämnade efter sig. Jag gick fram och gav dem SKK:s gröna bajspåsar och pekade på dem och på högarna, kände att det var skottpengar på mig, men de tog upp det efter en stund.


Nu planerar styrelsen för uppfödar-/RASmöte i samband med årsmötet i februari 2015. Kom och var med! Vi planerar också för nästa års aktivitetshelg, inte helt enkelt att få ihop men vi jobbar på det, info kommer på hemsidan så snart det är bokat.


Sommaren har varit het och många hundar har haft det jobbigt i värmen, det gäller att tänka sig för innan man tar ut dem i värmen, här börjar det bli skönt nu så hundarna och jag ska ta en tur i kantarellskogen och förhoppningsvis fynda lite, sen ska vi titta till senaste kullen på tio st.

 

Gertrud Hagström

 

Victoria med kycklingar